Gran repercussió de la roda de premsa sobre la miopia i els infants

Gran repercussió de la roda de premsa sobre la miopia i els infants

Avui dia, la miopia desperta un gran interès. L’augment de la seva incidència ha provocat que la població tingui una especial preocupació per aquest defecte refractiu, que ja està considerat com a pandèmia per l’OMS.

Tenint en compte que al llarg dels últims anys els hàbits visual han canviat dràsticament amb l’ús intensiu de pantalles, el COOOC va realitzar l’enquesta ‘Hàbits visuals dels teus fills’, adreçada a famílies de nens i nenes menors de 8 anys, per conèixer els hàbit visuals dels més petits.

L'enquesta, en la qual s'han registrat dades de 1.105 infants de tot l’Estat, ens confirma que un de cada tres nens usa el mòbil o la tauleta diàriament. A més a més, va detectar que 8 de cada 10 famílies saben que les pantalles afecten la visió del menor, però se’ls hi permet el seu ús el doble del temps recomanat.

Aquests i tots els altres resultats es van presentar a una roda de premsa que es va celebrar el 17 de desembre al COOOC i a la qual van assistir diferents mitjans de comunicació. Tot plegat, va ajudar que es parlés sobre la miopia i els infants i alguns dels mitjans que se’n van fer ressò van ser El Periódico, La Sexta o La Cope, entre d’altres.