[ACTUALITZACIÓ 9 de novembre] Última hora: COVID-19

[ACTUALITZACIÓ 9 de novembre] Última hora: COVID-19
ACTUALITZACIÓ: 9 de novembre
 
Avui dia 9 de novembre s'obre el termini per sol·licitar l'ajut pel manteniment de l'activitat econòmica per a persones treballadores autònomes o membres de microempreses. 

El termini per demanar-ho finalitza el 20 de novembre a les 15:00 hores o fins a esgotar la dotació econòmica. Per aquest motiu, us recomanem que la sol·liciteu com més aviat millor, ja que és probable que la dotació s'esgoti. 

Podeu tramitar-ho fent clic aquí

 Resum del COOOC sobre el Decret Llei 39/2020 de mesures extraordinàries de caràcter social
 

 
ACTUALITZACIÓ: 6 de novembre
 
A l’efecte de donar suport a les persones treballadores autònomes, la Generalitat de Catalunya ha aprovat el Decret Llei 39/2020, de 3 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19. En aquest, es detallen noves mesures que inclouen tant a persones físiques com a les autònomes que formin part de microempreses. 
 
Es tracta d’un ajut puntual i extraordinari en forma de prestació econòmica de pagament únic per un import fix de 2.000 euros i que és compatible amb qualsevol altre ajut o prestació rebuda per a la mateixa finalitat, sigui pública o privada i que s’atorgarà fins a esgotar la partida pressupostària que li ha estat destinada.
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 2 de novembre
 
Tot i que l’activitat d’òptica i optometria està considerada com a essencial per ser activitat sanitària, la dualitat dels establiments entre aquesta part sanitària i la de comerç permet que es pugui valorar l’aplicació del Decret 34/2020 de mesures per donar suport a l’activitat econòmica.
 
Atenent l’anterior, els propietaris d’òptiques i gabinets d’optometria que segons el Decret de referència han de reduir l’aforament en un 50% podran renegociar els preu dels lloguers, sempre que els contractes s’hagin celebrat amb posterioritat a l’1 de gener de 1995.
 
Llegeix la notícia sencera aquí
 

 
ACTUALITZACIÓ: 30 d'octubre
 
En data d'avui han entrat en vigor les noves mesures recollides en la Resolució SLT 2700/2020, de 29 d'octubre, que en matèria de salut pública ha acordat la Generalitat de Catalunya per a la contenció del brot epidèmic de COVID-19. Els establiments d'òptica continuen tenint la consideració de serveis essencials i seguiran mantenint una reducció del seu aforament al 50%.
 
Pots consultar un resum de les mesures fent clic aquí.
 

 
 
ACTUALITZACIÓ: 29 d'octubre
 
Us recordem que disposeu d'un certificat (completament personalitzables per afegir la imatge corporativa de l'establiment) per tal de justificar els desplaçaments per motius laborals.
 
A més a més, podeu descarregar-vos un document el qual podeu fer-ne ús com a justificant per als vostres pacients que tinguin programades visites optomètriques o necessitin qualsevol servei que impliqui desplaçament al centre d'òptica optometria.
 
 

 
 
ACTUALITZACIÓ: 16 d'octubre
 
En data d’avui s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.
 
A la vista del document, en el cas dels establiments d’òptica, l’aforament s’ha de reduir al 50%, a diferència d’altres activitats que hauran de reduir-lo al 30%.
 
En qualsevol cas s’ha de garantir una distància mínima interpersonal d'1,5 metres.

 Resolució SLT/2546/2020

 


 

ACTUALITZACIÓ: 17 de juliol

A falta de la seva publicació en el DOGC, us avancem la Resolució per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als següents municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixach, Santa Coloma Gramenet, Sant Adrià de Besós i Badalona.

Aquestes mesures i recomanacions es preveu que es mantinguin per un termini de 15 dies. 

Descarrega't el document aquí:

Mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19

 


 
ACTUALITZACIÓ: 2 de juliol
 
Els agents socials i el govern de l’Estat  han arribat a un acord recollit en el RD 24/2020, que preveu una sèrie de garanties pel manteniment de l'ocupació i mecanismes de flexibilitat perquè les empreses s'adaptin als nous escenaris segons  evolucioni la crisi sanitària.
 
Entre les mesures, prorroga els ERTO per força major i inclou els ERTO per força major provocats pels rebrots. 
 

Pots llegir el resum preparat pel COOOC fent clic aquí

 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 8 de juny 
 
La seu del COOOC torna a estar oberta en el seu horari habitual (de dilluns a divendres de 8:00 a 16:00 hores).
 

 
ACTUALITZACIÓ: 2 de juny 
 
L’associació Visión y Vida ha posat en marxa una iniciativa per sol·licitar al govern estatal un pla de suport per a la salut visual basat en ajudes per adquirir productes òptics (ulleres, lents oftàlmiques, lents de contacte i solucions per al seu manteniment).
 
Com participar? 
 
Emplenant el document Excel amb els resultats de les revisions visuals d’aquesta setmana. Aquest document l’heu d’enviar abans del divendres o el dissabte a coordinacion@visionyvida.org.
 
També el podeu imprimir, emplenar-lo a mà i enviar-los una fotografia per WhatsApp al número de mòbil 630960013. 
 
Accedeix als documents fent clic aquí
 

 
ACTUALITZACIÓ: 26 de maig 
 
Volem continuar facilitant material que ens permeti desenvolupar la nostra tasca amb les màximes garanties possibles.
 
Per això, us volem fer arribar una pantalla facial protectora corporativa que ens identifica com a òptics i òptiques optometristes.
 
Com has de sol·licitar-la?
 
Has d'emplenar aquest formulari. La data límit és dijous 28 de maig a les 8:30 hores. És important que a l'adreça indiqueu una que sapigueu que es pugui fer l'entrega correctament. 
 
IMPORTANT: S'enviarà una pantalla facial per cada col·legiat/ada que ho sol·liciti. 
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 25 de maig 
 
Per tal de fer aquesta informació més visual i dinàmica, posem a la teva disposició en format vídeo, el contingut del pòster amb les mesures de prevenció que han de seguir els clients durant la seva visita al centre.
 
Com pots aprofitar el recurs visual?
  • Si disposes d’una pantalla instal·lada en el teu establiment, projecta el vídeo amb les recomanacions.
  • Si tens presència a les xarxes socials, descarrega’t l’arxiu i fes difusió per tal de garantir que els teus seguidors coneguin la informació en el moment de demanar cita prèvia.

El pots descarregar fent clic aquí


 
ACTUALITZACIÓ: 15 de maig (13:00 hores)
 
L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, anuncia un ajut per a persones treballadores autònomes residents a la ciutat de Barcelona afectades per la crisi de la COVID-19 i que es podran tramitar a partir del 20 de maig. 
 
Pots consultar els requisits, la quantia i el procediment per sol·licitar-ho fent clic aquí
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 15 de maig (12:00 hores)
 
S’ha aprovat el RDL 18/2020 de 12 de maig amb l’objectiu de reactivar de manera progressiva l’economia i proporcionar mesures ponderades per atendre la desescalada així com la represa progressiva de l’activitat.
 
Els diferents agents socials, patronals i sindicats, juntament amb el govern de l’estat, han arribat als acords que es recullen en aquest Reial decret llei i que us resumin a continuació. Així mateix es deixa oberta una possible extensió dels ERTO per força major i les mesures de cotització associades mitjançant acord del Consell de Ministres.
 
Us facilitem un resum que podeu llegir fent clic aquí
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 15 de maig (8:00 hores)
 
El SEPE han publicat una nota informativa en la qual reconeixen una saturació dels sistemes disponibles en l'Administració General de l'Estat (Registre electrònic comú).
 
Us facilitem un comunicat en què detallem la situació actual, la manera de consultar l'estat de la prestació d'atur o com reclamar en supòsits de càlculs erronis de la prestació.
 
Ho podeu llegir fent clic aquí.
 

 
ACTUALITZACIÓ: 14 de maig
 
Juntament amb el Manual bàsic per a l'activitat professional en una crisi sanitària, us oferim tres materials nous per incorporar als vostres centres:
  1. Pòster amb consells per als clients, en què se'ls indiquen normes i recomanacions.
  2. Adhesiu que indica que el centre segueix els protocols de seguretat recomanats per les autoritats sanitàries.
  3. Logo indicant que, tot i les mesures de seguretat, seguim a prop dels ulls dels nostres pacients.
Tot aquest material te'ls pots descarregar en aquest enllaç de Dropbox.
 
VOLS REBRE EL PÒSTER I L'ADHESIU?
Et facilitem una unitat del pòster i de l'adhesiu i ho enviem a l'adreça que ens indiquis. 
 
Has d'emplenar aquest formulari abans del diumenge 17 de maig a les 23:59 hores.
 

 
ACTUALITZACIÓ: 12 de maig (15:00 hores)
 
Ja teniu disponible la sessió formativa, del passat dijous 7 de maig, en la qual el Doctor en Optometria i membre de l'Acadèmia Americana d'Optometria - Juan Carlos Viñuela Rodríguez - ens va fer una anàlisi sobre la Blefaritis per demodex: demodicosis.
 
Com accedir-hi?
  1. Clica al l'enllaç: https://bit.ly/3bnpXSN
  2. Introdueix aquesta contrassenya: KiX4zA3J
En aquest enllaç podreu veure la presentació i tindreu accés al xat amb les preguntes i respostes del ponent.
 

 
ACTUALITZACIÓ: 12 de maig (11:00 hores)
 
En data d’avui 12 de maig entra en vigor la Resolució de la Conselleria de Salut SLT/983/2020, d’11 de maig, per la qual s’adopten noves mesures en relació amb els centres, serveis i establiments sanitaris de titularitat privada de règim ambulatori com són les òptiques i gabinets d’optometria en el qual es recull, en el marc del procés d’evolució de la situació sanitària, la represa de l’activitat  a més dels serveis d’urgències, sempre que sigui possible garantir la protecció tant dels professionals, de pacients i dels treballadors i les treballadores dels centres prioritzant en tot cas el criteri de cada professional.
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 11 de maig 
 
Posem al vostre abast una llista d'empreses subministradores d'equips de protecció individual i d'altres productes. 
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 7 de maig (15:55 hores)
 
[AFORAMENT COMPLET] S'ha completat l'aforament del webinar COVID-19 i prevenció, a càrrec de l’empresa de prevenció de riscos laborals ASPY.
 

 
ACTUALITZACIÓ: 7 de maig
 
El COOOC acull el webinar COVID-19 i prevenció, a càrrec de l’empresa de prevenció de riscos laborals ASPY. Es realitzarà demà divendres 8 de maig a les 12:00 hores.
 
En aquesta videoconferència, s’exposaran les diferents mesures a tenir en compte respecte a la tornada a l’activitat, des del doble vessant sanitari-comercial de la nostra activitat. Per finalitzar, es farà un torn de precs i preguntes.
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 6 de maig
 
El COOOC elabora un Manual bàsic per a l'activitat professional en una crisi sanitària generada per la COVID-19. 
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 5 de maig (11:00 hores)
 
[AFORAMENT COMPLET] S'ha completat l'aforament per la videoconferència Blefaritis per demodex. Si has rebut l'e-mail d'invitació a la sessió però, per qualsevol motiu, no pots assistir-hi, envia un e-mail a comunicacio@coooc.cat indicant la teva adreça de correu per donar-te de baixa en la plataforma i, d'aquesta manera, aprofitar la teva invitació.
 
També us recordem que, en cas de no poder assistir a la videoconferència, la sessió quedarà enregistrada i penjarem el video en els nostres canals de comunicació.
 
 

ACTUALITZACIÓ: 5 de maig
 
El dijous 7 de maig us convidem a una nova videoconferència organitzada pel COOOC. Aquesta vegada, el Doctor en Optometria i membre de l'Acadèmia Americana d'Optometria - Juan Carlos Viñuela Rodríguez - ens farà una ponència sobre Blefaritis per demodex: demodicosis.
 
Acceix a aquest document per conèixer en profunditat els detalls de la sessió: Blefaritis per demodex: demodicosis.
 
Dia i hora: dimecres 7 de maig a les 16:00h
 
Durada: 1 hora amb ronda de preguntes
 
Plataforma: Cisco Webex (enviarem instruccions sobre l'ús de la plataforma així com la dinàmica durant la sessió)
 

 
ACTUALITZACIÓ: 4 de maig
 
Ja teniu disponible la sessió formativa, del passat dimecres 29 d'abril, en la qual el Dr.Fernando Dolz ens va explicar les recomanacions i controvèrsies per a l’atenció de pacients oftalmològics durant la pandèmia COVID-19.
 
Com accedir-hi?
 
  1. Clica al l'enllaç: https://coooc.my.webex.com/recordingservice/sites/coooc.my/recording/playback/405e090974d945e6999e47701cfe89a5
  2. Introdueix aquesta contrassenya: aC4KXxiK
En aquest enllaç podreu veure la presentació i tindreu accés al xat amb les preguntes i respostes del ponent.
 

 
ACTUALITZACIÓ: 30 d'abril (12:00 hores)
 
Hem tingut coneixement que en les primeres hores de l'obertura per la tramitació de la sol·licitud de la subvenció impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya s'ha exaurit el pressupost destinat.
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 30 d'abril (8:00 hores)
 
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya ha publicat unes línies de subvencions amb les quals vol contribuir a mitigar la crisi derivada per la COVID-19 en els sectors del Comerç, l'Artesania i la Moda.
 
Podran presentar la sol·licitud els professionals autònoms i empreses de comerç al detall i de serveis amb establiments a peu de carrer que acreditin mitjançant declaració responsable que per ordre del Reial Decret 463/2020 van haver de tancar o van tenir un decrement de facturació de, com a mínim el 70% (inclosa la facturació online) en la suma de la facturació dels mesos de març i abril del 2020, respecte al mateix període de l’any anterior.
 
Llegeix la notícia completa aquí
 

 
ACTUALITZACIÓ: 28 d'abril
 
[AFORAMENT COMPLET] S'ha completat l'aforament per la videoconferència sobre recomanacions i controvèrsies per a l'atenció de pacients oftalmològics durant la pandèmia COVID-19, programada per demà dimecres 29 d'abril.
 
Si no has pogut enregistrar-te, no et preocupis. Posarem a la vostra disposició el vídeo de la conferència en el qual, no només podreu veure la presentació del Dr.Fernando Dolz, sinó que també coneixereu les preguntes i respostes plantejades durant la ronda de preguntes.
 

 
ACTUALITZACIÓ: 27 d'abril
 
El Dr. Fernando Dolz, facultatiu especialista en Oftalmologia al Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII i PIUS Hospital de Valls, ens farà una ponència -per videoconferència - sobre recomanacions i controvèrsies per a l’atenció de pacients oftalmològics durant la pandèmia COVID-19.

Dia i hora: dimecres 29 d’abril a les 16:00h

Durada: 1 hora amb ronda de preguntes

Plataforma: Cisco Webex (enviarem instruccions sobre l'ús de la plataforma així com la dinàmica durant la sessió)

*Aforament complet (en cas de no poder assistir a la videoconferència, la sessió quedarà enregistrada i penjarem el video en els nostres canals de comunicació).

 

 
ACTUALITZACIÓ: 24 d'abril
 
Us facilitem un resum amb les novetats fiscals i laborals derivades del Reial Decret Llei 15/2020, de 21 d'abril, de mesures urgents complementàries per ajudar l'economia i l'ocupació. 
 
Entre els temes que es tracten són les novetats relatives als ERTO, l'adaptació i reducció de la jornada per conciliació familiar o les mesures relacionades amb els arrendaments. 
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 23 d'abril
 
Us posem al vostre abast un model de certificat de desplaçament per entregar als vostres pacients per acreditar que es tracta d'una visita de tipus sanitari a un establiment d'òptica. 
 
Es tracta d'un model que us pot servir com a base i podeu afegir allò que considereu necessari. 
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 16 d'abril (16:00 hores)
 
Aquests dies l'ús de les pantalles s'ha incrementat considerablement. Per això el COOOC recorda la importància de fer-ne un ús responsable i ha creat un seguit de material per informar a la societat i perquè el pugueu utilitzar a través dels vostres canals. 
 
Entre aquest material, es troba el Joc de l'Ocasa, un versió pròpia del clàssic joc de taula, que pretén amenitzar aquests dies que estem a casa i, alhora, oferir consells i exercicis de salut visual.
També pots trobar i descarregar aquest material en aquesta carpeta de Dropbox
 

 
ACTUALITZACIÓ: 16 d'abril (12:00 hores)
 
Tenint en compte les circumstàncies excepcionals derivades de la COVID-19, des del COOOC volem saber els EPI que necessitaríeu adquirir. És important que indiqueu aproximadament les quantitats que voldríeu per tal de poder obtenir preus reals.
 
D'aquesta manera, es podria valorar la possibilitat de fer una comanda conjunta que permetés reduir el seu preu. 
 
El COOOC no serà l'encarregat de fer la gestió de compra i distribució, però amb aquest formulari volem recollir les vostres necessitats per així poden aconseguir una bona oferta. 
 
Així, una vegada tinguem el preu unitari/final, us el facilitarem perquè decidiu si se us ajusta.
 
IMPORTANT: La data límit per emplenar aquest formulari és el proper dilluns 20 d'abril a les 10:00 hores.
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 16 d'abril (8:00 hores)
 
En data d’ahir es va publicar  al BOE el Reial Decret llei 14/2020, de 14 d'abril,  pel qual s'estén el termini per a la presentació i ingrés de determinades declaracions i autoliquidacions tributàries fins al 20 de maig.
 
La norma estableix que es poden acollir les empreses i autònoms que durant el 2019 hagin tingut un volum d'operacions inferior a 600.000 euros. 
 
Els principals impostos ajornats són la declaració trimestral l'IVA (model 303), el pagament fraccionat a compte de l'Impost sobre Societats (model 202) i la declaració trimestral l'IRPF (models 111, 115, 123, 130 i 131)
 
Independentment de la data de presentació, tots els càrrecs es realitzaran el 20 de maig, inclouen les declaracions presentades durant aquests dies del mes d'abril.
 

 
ACTUALITZACIÓ: 14 d'abril
 
El COOOC elabora un protocol d'atenció d'urgències en el marc de l'alerta sanitària generada per la COVID-19. 
 
Al document, es detalla què es considera urgència al nostre sector i s'ofereixen pautes a tenir en compte per atendre les urgències, com pot ser la desinfecció o el control de l'aforament. 
 
També es recullen els EPI que s'han d'utilitzar així com la manera correcta de posar-se'ls i de treure'ls. 
 
 

ACTUALITZACIÓ: 9 d'abril (15:00 hores)
 
S'amplia el termini de sol·licitud de la prestació extraordinària per cessament d'activitat. No serà necessari presentar-la abans del 14 d'abril i es podrà sol·licitar fins a l'últim dia del mes següent a la finalització de l'estat d'alarma. 
 
Pots llegir tota la informació al respecte fent clic aquí
 

 
ACTUALITZACIÓ: 7 d'abril (15:00 hores)
 
Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el COOOC envia nota de premsa als mitjans de comunicació sobre la publicació de la guia Ús de les lents de contacte i les ulleres durant la COVID-19.
 
 

 
ACTUALITZACIÓ: 7 d'abril (13:00 hores)
 
El COOOC elabora la guia Ús de les lents de contacte i les ulleres durant la COVID-19, amb l'objectiu de donar eines sobre el seu ús i manteniment durant l'alerta sanitària.