El COOOC manifesta el seu descontentament per uns comentaris al programa radiofònic Versió RAC1

El COOOC manifesta el seu descontentament per uns comentaris al programa radiofònic Versió RAC1

El COOOC va enviar una carta al programa Versió RAC1 de l’emissora RAC1 per expressar el nostre descontentament sobre uns comentaris podien posar en entredit la professió d’òptic optometrista.

A través de la missiva, es va voler aclarir que l’òptica i optometria és una formació universitària, justament especialitzada en buscar la solució visual més idònia des de l’òptica, i l’òptica i l’òptic optometrista són professionals sanitaris que ofereixen atenció primària en salut visual i, entre les seves funcions, es troben prevenir, detectar i solucionar problemes visuals.

A més a més, es va emfatitzar que realitzar un examen visual complet als nostres pacients no és una qu¨estió d’afany recaptatori, sinó d’oferir la millor atenció i vetllar per la salut visual de la població. Alhora, es va aprofitar per detallar les figures de l’òptic optometrista i de l’oftalmòleg i com aquests dos professionals s’interrelacionen.

Sabem que els comentaris es van fer en un ambient i context d’humor però, en qüestions de salut i amb els temps que corren, és essencial no generar més confusió i desconfiança entre la societat.

Pots escoltar l’àudio de Versió RAC1 aquí a partir del minut 00:04, o buscar el podcast del dia 9 de setembre de 16:00 a 17:00 hores.

Per llegir la carta completa, pots clicar aquí.