La SEEBV crea un telèfon gratuït per a persones amb baixa o fràgil visió

La Societat Espanyola d'Especialistes en Baixa Visió (SEEBV) ha posat en marxa un telèfon gratuït, el 900 809 482, per a les persones que tenen baixa visió, és a dir, que compten amb una resta visual inferior a un 30%.

Amb aquesta iniciativa la SEEBV vol acostar l'assessorament professional a aquests usuaris i orientar-los en els passos a seguir una vegada conegut el diagnòstic.

Sempre que existeixi una resta visual hi ha possibilitats de millora mitjançant una rehabilitació visual personalitzada i/o unes ajudes òptiques específiques. El propòsit és el de donar a conèixer l'existència d'aquests procediments, informar el pacient dels especialistes en baixa visió pròxims a la seva zona, orientar-los sobre les ajudes i recursos als quals poden accedir (ajudes de comunitats i ajuntaments) i en altres casos, resoldre els seus dubtes.

A més, amb aquest telèfon, s’ofereix un enfocament per a la cura multidisciplinària, implicant a tots els professionals que intervenen en la seva rehabilitació: òptics optometristes, psicòlegs i associacions d'afectats.

És important destacar que aquest número (900 809 482) només atendrà consultes sobre baixa visió i visió fràgil.